mike na hračke

som spektrista

Speedrun: Johny the Ghost

2024-01-03 od mikezt

Určite ste si všimli, že Dušky nám k Vianociam prichystal výbornú hru Johny the Ghost.

Jedná sa o logickú hru a podrobnejší popis od solaris104-a si môžete prečítať na odkaze vyššie. Ja by som len podotkol, že obtiažnosť nie je najvyššia a tak aj my, jednoduchší ľudia, sme schopní ju dohrať až dokonca. Ja som žiarivým príkladom. Ale po dohratí hry to človek skúsi ešte raz alebo dva krát a nastáva dilema, načo som sa naučil prechádzať tie levely a už to nikdy v živote nepoužijem.

A tak som sa stal speedrunnerom. To otočí zmysel celej hry hore nohami a z nudnej logickej hry sa zrazu stáva akčná hra plná napätia. Hlavne tomu prispieva ovládanie. Pri normálnej hre je skvelé. Pri hre na rýchlosť ale nastáva problém, keď sa ťažko odhaduje o koľko sa Johny pohne. Je to skôsobené tým, že náš duch sa môže hýbať iba ak sa nič iné na obrazovke nehýbe. Takže ak padá bednička, tak ovládanie nefunguje a keď dopadne, musíte rýchlo reagovať inak je možné, že prestrelíte. Dá sa na to zvyknúť, ale chce to veľa tréningu.

Pre môj, zatiaľ najlepší, (ako my speedrunneri hovoríme) run som strávil docela dosť času a ešte stále to nie je dokonalé. Hlavne mi nevyšli levely 17 a 37, takže je čo zlepšovať. Výsledný čas je 11m16s79, ale meral som to len stopkami. Ak by mal niekto nápad na presnejšie meranie, nech sa ozve v komentároch. No a dôkaz si môžete stiahnuť vo formáte RZX. Tu by som rád podotkol, že silno nedoporučujem zhliadnutie môjho runu, ak ste hru sami nedohrali. Oberiete sa o veľa zábavy.

V novom roku Vám želám veľa prekonaných rekordov a nech sa naša speedrunnerovská komunita len a len rozrastá!




- 1 = jedna