mike na hračke

som spektrista

Monitor z recyklátu II

2022-06-22 od mikezt

V poslednom článku som spomínal určité obmedzenia pri používaní nového monitora. Netušil som, že riešenie je naozaj jednoduché.

Na poslednom DRCone som sa okrem niektorých fíčur 128-basicu od Ikona dozvedel až šokujúcu správu. Pvym potreboval pripojiť kompozitné video k svojmu VGA monitoru a tak si vytvoril „vláčik“ z rôznych konvertorov. Konkrétne z cinch-scart + lacný čínsky scart-hdmi + hdmi-vga. Skúsil som si vytvoriť niečo podobné a ono to funguje! Ja som teda oželel posledný prevodník, pretože potom mám obraz do fialova a teda funkčné zapojenie vyzerá asi takto:

Odpadá mi teda nevýhoda chýbajúceho kompozitného vstupu a monitor tak splňuje všetko, čo od neho chcem. Kvalita obrazuje je dobrá, aj keď niektoré počítače by potrebovali trochu úprav. Takto vyzerá nereprezentatívny obraz z Didaktiku M (všimnite si „plávajúce farby“):

Takže sláva lacným prevodníkom!




- 1 = jedna

z00m (2022-06-23 09.54):

Nie je tam problém s latenciou?

mikezt (2022-06-23 22.57):

Ani nie. Naposledy som hral Pipemaniu, programoval v Prometheusovi a ničoho som si nevšimol. Aj chovanie obrazu je presne také isté, ako na mojom hlavnom monitore cez vstavaný kompozitný vstup. K didaktikom AYčko moc nepripájam, ale +2jka cez SCART mala obraz z diem synchronizovaný s obrazom.