mike na hračke

som spektrista

Návrat blogu

2015-12-09 od mikezt

Po relatívne dlhej dobe sa mi podarilo obnoviť môj starý blog. Keďže na korporátne riešenia sa nedá vôbec spoľahnúť a Opera zastavila portál MyOpera, používam opensource systém BlazeBlogger.

BlazeBlogger je sada perlovských skriptov, ktoré generujú statické html súbory. Systém je to relatívne jednoduchý a veľmi pekne napísaný. Keďže som ale chcel mať pod článkami aj komentáre, trochu som si tie skripty pohackoval a pridal trochu dynamického obsahu. Dúfam, že to bude fungovať spoľahlivo.

Žial, stratil som zálohu starého blogu a na https://archive.org/ neboli najnovšie články, tak som prišiel o pár článkov a väčšinu fotiek. Každopádne po novom by som už o žiadne dáta prísť nemal (long life hračka!) a dúfam, že nových článkov bude len a len pribúdať.

Poslednú ve, ktorú je treba doriešiť, sú galérie. Neviete o nejakom systéme, ktorý generuje použiteľné galérie a výstup vyzerá trošku k svetu?

Snáď budete s novým blogom spokojní a ak máte ľubovolný dotaz, tak píšte. Nie som grafoman, ako napríklad Logout, ale občas sa niečo nájde, s čím by som sa rád podelil.




- 1 = jedna

z00m (2015-12-11 12.00):

Mohol by si pre začiatok obnoviť ten článok o sínusoch :-)

mikezt (2015-12-14 21.15):

To zrovna nemôžem, pretože som oň prišiel. Zdroják prednášky ešte mám, ale popravde si už nepamätám, o čo tam šlo. Ak ale bude záujem, môžem napísať nový článok.